Zemědělec nechal uhynout ovce hladem a žízní, hrozí mu pět let vězení

21.11.2013 16:26

Nejméně 14 ovcí plemene Suffolk uhynulo počátkem letošního roku na farmě v Bělči nad Orlicí na Královéhradecku. Padesátiletý chovatel z Hradce Králové byl nyní policií obviněn z týrání zvířat, neboť je podezřelý, že ovcím v období od loňského prosince do letošního dubna nezajistil řádné krmení a napájení.

Policisté se případem začali zabývat začátkem letošního roku na základě oznámení Krajské veterinární správy. „V ohradě se zvířata měla pohybovat v zimním období bez přístřešku, bez podestýlky a bez dostatečného množství jídla i pití. Ovce tam přiváděly na svět jehňata, která po porodu v otřesných podmínkách umírala doslova před zraky kolemjdoucích,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Burýšková.
Jedna ze svědkyň, která na žalostný stav upozornila, uvedla, že týdně uhynulo v ohradě několik ovcí, jejichž těla tam ležela i několik dní bez povšimnutí. Poté, co se případem začala zabývat Krajská veterinární správa pro Královéhradecký kraj, začali prý pracovníci uhynulé ovce „uklízet“ tak, že je naložili a převezli k hnojišti v objektu.

Zdroj: https://www.novinky.cz/krimi/319951-zemedelec-nechal-uhynout-ovce-hladem-a-zizni-hrozi-mu-pet-let-vezeni.html