Vídeňský hotel nadbíhá bohatým hostům, připravil pokoje pro jejich psy

07.08.2013 10:02

Speciální psí misky, luxusní pokrývky, náhubky a vodítka. To vše dostane za 35 eur, asi 900 Kč, host, který se ve Vídni ubytuje i se svým psem v Hotelu Sacher. Hotel má pro mazlíčky svých klientů, mezi něž patří i nizozemská královna Beatrix či módní návrhář Valentino, pochopení. V červenci pro ně připravil 40 pokojů, píše agentura Reuters.

"Existuje tolik hostů, zejména žen, kteří cestují se psy. Nebývají to velcí psi, spíš tací, které si můžete vzít do letadla v pěkném obalu. Jsou to dobře vychovaní psi, ne žádní špinavci s blechami," charakterizuje miláčky hotelových zákazníků manažerka hotelu Elisabeth Guertlerová.
Třiašedesátiletá dáma, která hotel vede a vedle něj zvládá řídit Španělskou jezdeckou školu a organizovat slavný vídeňský Ples v Opeře, ví, o čem mluví. Sama jen zřídka cestuje bez své rok a půl staré Jack Russell teriérky Elly.
V každém ze čtyřiceti speciálních pokojů je vedle základního psího vybavení také brožura, která obsahuje základy požadované psí etikety. Psi například nesmí do lázní ani do luxusní restaurace či kavárny, kde se servíruje proslulá vídeňská specialita Sachrův dort.

Zdroj: https://ekonomika.idnes.cz/hotel-sacher-ve-vidni-prizpusobil-pokoje-psum-svych-zakazniku-pv0-/eko-zahranicni.aspx?c=A130806_141639_eko-zahranicni_spi