V zookoutku opuštěných zvířat přibyl velbloud. V cirkusu už ho nechtěli

16.08.2013 08:50

Zookoutek Ladislava Váni v Kletečné u Humpolce s nastupujícím létem jako by se nadechl k novému životu. Chovateli opuštěných zvířat tam přišly na svět desítky mláďat. A přibyl i jeden pořádně velký a odrostlý klenot. Na farmě získal nový domov velbloud, který přišel o práci v cirkuse. Bude vozit děti.

V zookoutku Ladislava Váni se narodila mláďata celé řadě svěřenců. Ve výběhu pobíhají mladí jeleni a daňci, ve voliérách zkouší poletovat nově narození drozdi a špačci, na svět přišla i mláďata bažantů, morčat, koček nebo divokých kachen.
Bezkonkurenčně největším přírůstkem je pak od minulého víkendu dvouhrbá velbloudice Lada. Ta do Kletečné přišla z cirkusu.
"Je jí asi třicet let, chodila v cirkuse a dali mi ji sem na dožití. Je hodně zanedbaná a vyhublá, ale bude v pořádku. Velbloudi se dožívají i kolem padesáti let, tak si tady ještě pár let pobude. Budeme na ní vozit děti," říká Váňa.
Do zookoutku přibyl i zanedbaný hřebec, kterému po zapaření kůže zmizela srst.
Nejnovějším přírůstkem je teprve asi měsíční srneček, kterého přinesli lidé, kteří ho v sobotu našli po rybářských závodech na louce.

Zdroj: https://hobby.idnes.cz/mladata-a-velbloud-v-zookoutku-ladislava-vani-v-kletecne-pka-/hobby-mazlicci.aspx?c=A130613_103725_jihlava-zpravy_mv