Štěňátková bestie: To je ona! Už víme, proč se tak bála, že uveřejníme její tvář

17.07.2014 13:57
Kristýna Kundrtová, „pražská spojka“ česko-slovenské chobotnice, která přes množírny psů distribuuje po Praze nemocná štěňata, má o starost víc.
Hlavní postava kauzy, která třetím dnem hýbe Facebookem a komunitou chovatelů, má totiž konečně i podobu, respektive se nám podařilo získat její asi dva roky starou fotografii.
Pro připomenutí: Na otřesné praktiky Kundrtové upozornil moderátor ČT Jan Smetana, jehož rodina si od ní koupila nemocné, třítýdenní štěně odebrané matce, které vydávala za bezmála dvouměsíční. Po zveřejnění se ozvaly desítky podvedených s takřka identickým příběhem o otřesném zacházení se štěňaty zejména malých ras, která jsou u zákazníků velice oblíbená…
 

Kundrtová, o jejíž aktivity se dlouhodobě zajímají rakouská média (struktura, které je součástí, má u jižních sousedů další významné odbytiště), mezitím hystericky maže desítky inzerátů na internetu a vyhrožuje soudy a právníky. Našemu šéfredaktorovi do telefonu dokonce tvrdila, že se za ní někdo vydává i přesto, že na fotografii ji poznala řada podvedených. Kundrtová už také stihla vyhrožovat České televizi a podle zjištění redakce také několika aktivistům, kteří bojují proti týrání psů a množírnám a které podezírá, že dávají informace novinářům.
Rodina moderátora Smetany shromažďuje na Kundrtovou podněty od podvedených a chystá hromadnou žalobu pro týrání zvířat, krácení daně a další delikty.
Jen zevrubné pátrání naší redakce a zpracování podnětů ukázalo na neuvěřitelný byznys Kundrtové. Ta překupuje štěňata a vedle „legální“ činnosti, na kterou má živnostenský list, provozuje ještě černou. Štěňata doma chová v naprosto nevyhovujících podmínkách, překupuje od dalších množitelů v ČR i na Slovensku často nedonošená nebo odvržená mláďata a bez potřebného očkování a dalších náležitostí je přeprodává zejména po Praze coby zdravé a starší.
Řada okradených také tvrdí, že má od Kundrtové velmi podivně vypadající potvrzení o očkování a že Státní veterinární správa ve věci nekoná, ač byla opakovaně upozorňována, a to píšeme ještě hodně diplomaticky, v reálu redakce prověřuje podezření, že Kundrtovou někdo „omylem“ v této instituci kryje.