Psí detektiv pátrá po ztracených zvířatech. Dá větší šanci na nalezení

19.12.2013 13:40

První národní pátrací systém po ztracených zvířatech odstartoval ve čtvrtek ostrý provoz na portálu www.psidetektiv.cz. Projekt je první svého druhu v Evropě, připravoval se od začátku tohoto roku a je založený na principu tzv. Amber Alert systému, vyvinutého v roce 1996 v USA pro pátrání po ztracených dětech.

Český portál má aktuálně za sebou měsíc testovacího provozu a zatím se jeho úspěšnost v pátraní po ztracených zvířatech pohybuje kolem 50 procent. Zápis do databáze a rozeslání partnerským organizacím nabízí psí detektiv zdarma, cílené oslovení lidí pomocí SMS a e-mailingu už je placenou službou.
"V našem pátracím systému se opíráme o dva základní pilíře: pátrací SMS a pátrací e-mailing. Za revoluční v rámci celé Evropy považujeme právě to, že jde o aktivní, nikoliv pasivní pátrací systém. Podobné systému fungují v zámoří už více než 10 let a jejich provozovatelé uvádějí úspěšnost v pátrání až 85 procent," vysvětluje jednatelka o.s. Psí detektiv Klára Carbová.

Zdroj: https://hobby.idnes.cz/psi-detektiv-patrani-po-ztracenych-zviratech-fa9-/hobby-mazlicci.aspx?c=A131218_162943_hobby-mazlicci_mce