Před porodem Moji byli netrpěliví fanoušci gorily i šéf pražské zoo

24.04.2013 16:57

Ve španělském Cabárcenu netrpělivě očekávali porod gorily Moji, pocházející z pražské zoo. A nejen chovatelé, i Mojini fanoušci na Facebooku neskrývali nedočkavost a sdíleli její poslední fotografie se stále rostoucím břichem. Na Mojin porod už čekal i Miroslav Bobek, ředitel pražské zoo.
"Od začátku března mi chodí dotazy, kdy Moja porodí. Teď už jsem také netrpělivý. Musí to snad přijít každým dnem!" napsal v úterý ráno na svůj fb profil Miroslav Bobek a strhl lavinu komentářů fanoušků přejících Moje a jejímu prvnímu mláděti, aby vše bylo v pořádku a mládě se narodilo bez problémů a zdravé. Objevil se i odkaz na pondělní fotografie spokojené Moji s dmoucím se břichem na profilu španělských gorilích fanoušků Amigos de los Gorilas.
Jak to dopadlo, už víte. Jen pár hodin po vydání tohoto článku přišla zpráva, že Moja skutečně porodila. A paradoxně o chvíli dříve, než jsme tuto zprávu vydali (více zde). Že porod bude probíhat v pohodě, signalizovali i pražští chovatelé.

Zdroj: https://hobby.idnes.cz/gorila-moja-porod-mlade-zoo-praha-cabarceno-f2r-/gorily-v-zoo.aspx?c=A130416_091014_gorily-v-zoo_mce

Zvířecí-potřeby.cz