Policisté s veterinární správou vyšetřují mrtvoly ovcí v hnoji a řece

24.04.2013 16:31

Ovčí kostry zahrabané v hnojišti, zdechliny ovcí plovoucí v nedaleké řece, vyděšená jehňata, kterých si nikdo nevšímá. Tak popisují lidé z Bělče nad Orlicí u Hradce Králové provoz tamní ovčí farmy. Jejího majitele už vyšetřuje policie spolu s veterinární správou kvůli podezření z týrání zvířat.
"Případ prověřujeme na základě podnětu z krajské veterinární správy. Zabývá se jím hradecký územní odbor i kriminální policie. Více informací v tuto chvíli nemohu poskytnout," uvedla mluvčí hradeckých policistů Lenka Burýšková.
Stejně tajemná jako policie zůstává i Krajská veterinární správa v Hradci Králové, která farmu vyšetřuje kvůli možnému porušení veterinárního zákona.
"Policie zakázala podávat informace do vyřešení případu. Pravda je, že je k tomu už nekonečný spis a celá kauza ještě nekončí. V úterý se naši lidé účastnili šetření celý den," konstatoval mluvčí veterinární správy Josef Duben.

Zdroj: https://hradec.idnes.cz/tyrani-zvirat-ovce-v-belci-nas-orlici-dwc-/hradec-zpravy.aspx?c=A130418_162628_hradec-zpravy_kvi

Zvířecí-potřeby.cz