Na zraněného psa z ulice poslali lidé desítky tisíc. Teď hledá pána

16.12.2013 14:14

Pes Bak, kterého před týdnem v Jihlavě srazilo auto a dlouho ležel bez pomoci na ulici, je už po operaci. A daří se mu velice dobře. Sdružení Psí sen, které mu péči zajistilo, se nejen podařilo vybrat během pěti dnů peníze potřebné k zákroku.
Na transparentním účtu sdružení se od čtvrtka sešly desítky tisíc korun. I když sdružení v pondělí ráno zaplatilo 45 tisíc za Bakovu operaci, zůstalo na něm přes 70 tisíc.

"Úplně mě to dojalo, jak jsou lidé ochotni pomoci. Mnohokrát všem děkuji," vzkázal Richard Vavera ze sdružení Psí sen.
Bak se velmi vážně zranil před týdnem. Kousek od centra Jihlavy dvouletého křížence beaucerona a ovčáka srazilo auto. Čtyřicetikilový pes dlouho ležel bez pomoci na ulici, až se ho ujala náhodně projíždějící chovatelka a odvezla ho k veterinářce (více čtěte zde).
Protože bylo zvíře bez známky a čipu, dala mu nové jméno Bak. A podrobným rentgenovým vyšetřením odhalila, že má rozdrcenou kyčel. Pes musel podstoupit dvě operace u českého veterináře působícího v Rakousku.
"Bak je po operacích. Vše proběhlo dobře," informovala v pondělí před polednem jihlavská veterinářka Petra Orthová, v jejíž péči Bak nyní je.
"Zvládl to neuvěřitelně skvěle i po psychické stránce. I když ho to bolelo, nedal na sobě nic znát a stále byl velice milý, přítulný a chtěl si hrát," dodal Vavera.

Zdroj: https://jihlava.idnes.cz/srazeny-pes-bak-z-jihlavy-je-po-uspesne-operaci-flv-/jihlava-zpravy.aspx?c=A131216_104543_jihlava-zpravy_mv