Na blogu popsala, jak její dítě poranil pes. Pozvala si ji sociálka

20.11.2013 10:25

Lucie Paceltová napsala blog, ve kterém se svěřila, že její pes drobně zranil její devítiměsíční dceru. Banální historka pro ni měla kvůli jednomu ze čtenářů dohru na sociálním odboru. Úřad prověřoval, zda neublížila svému dítěti. Ukázalo se, že nic takového se nestalo.
Je to sled zdánlivých maličkostí, odkazuje ale na dva fenomény současné doby. Tím prvním je komunikace přes internet. Lidé na blogy, weby a sociální sítě napíšou řadu věcí, ne vždy je ale napadne, jaké mohou mít následky. Druhým pak fakt, nakolik k těmto sdělením jsou vnímaví čtenáři.

Ilustrátorka a canisterapeutka (jde o psychosociální a rehabilitační terapii, při které se využívá pes) Lucie Paceltová je blogerkou iDNES.cz téměř tři roky a skrze své příspěvky se vyjadřuje k politickému dění, ale také ke vztahu lidí ke zvířatům.
Na konci července zveřejnila blog, ve kterém popsala jednu z příhod ze své domácnosti. Její desetiletá kolie poranila devítiměsíční dceru. "Byl to mžik a s jistotou nevím nic. Byli jsme všichni tři vedle sebe v pokoji. Dávala jsem cosi na stůl a najednou slyším za sebou pláč. Otočila jsem se a Andělce tekla od obočí trocha krve," popsala s tím, že psa kousnout neviděla, malou ránu vydezinfikovala a psa pokárala.

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/kvuli-blogu-musela-na-urady-dfl-/domaci.aspx?c=A131118_160001_domaci_hv