Fenky, které zachránila dojemná fotografie, našly nový domov

04.11.2015 14:30
Fenky Kala a Keira z Georgie v USA, které před pár měsíci zachránil snímek zachycující je v objetí, konečně našly nový stálý domov. Ujaly se jich dvě kamarádky z nedaleké Atlanty.
Útulek, ve kterém nerozdělitelné kamarádky Kala a Keira přebývaly, již neměl potřebnou kapacitu, a tak mělo dojít na utracení psů, kteří čekali na adopci příliš dlouho. Týkalo se to i obou fenek, na poslední chvíli však unikly. Charitativní organizace Angels Among Us Pet Rescue totiž na svém facebookovém profilu zveřejnila snímek, na němž Kala objímala Keiru. Skoro jako by věděly, co se stane. 

 

 

Po zveřejnění fotky se rychle ozvala celá řada dobrovolníků, kteří byli ochotni vzít si obě fenky dočasně k sobě. Na stálý domov musely chvíli čekat a nedávno ho konečně našly, když je adoptovaly dvě kamarádky z Atlanty.
„Minulý týden jsem si koupila magazín People a přečetla si tam ten příběh. Okamžitě jsem věděla, komu zavolat,“ citoval The Daily Telegraph Američanku Wendy, které nedávno stářím uhynuli dva její psi. „Sešlo se to. Naše slzy se s těmito dvěma mladými hravými psy změnily ve smích,“ dodala.
Jedenáctiměsíční Kala a její o čtyři měsíce starší kamarádka tak šťastnou shodou náhod změnily svůj původně smutný osud a můžou se těšit na šťastnou budoucnost.